Българка и грък са обвинени в незаконно подпомагане на мигранти в Харманли

  • 29 май 2023 12:08

  • 313
  • 0
Българка и грък са обвинени в незаконно подпомагане на мигранти в Харманли
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата привлече като обвиняеми българската гражданка Ф.И. (41 г.) и гръцкия гражданин Ш.Х. (42 г.) за противозаконно подпомагане на 13 граждани на Мароко да пребивават в страната в района на Харманли в нарушение на закона. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1303

На 26 май около 8:30 ч. в района на автогарата в Хасково служители на полицията спрели за проверка шестима мъже, граждани на Мароко, без документи за самоличност. Установено било, че мигрантите са част от група, която преминала нелегално границата от Турция в България, след което била настанена в мотел край Харманли. Полицейските служители извършили проверка в мотела, където се намирали още седем мъже, също граждани на Мароко, без документи за самоличност. Грижи за чужденците полагали Ф.И. и Ш.Х. Групата е трябвало да стигне до гр. София.

По делото са извършени действия по разследването, а обвиняемите Ф.И и Ш.Х са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

27 мигранти са задържани край военния завод в Лясковец

Предишният случай с установяване на организиран трафик на мигранти в региона бе край Хасково на 10 март т.г. Тогава в случая бяха замесени 39-годишна бременна жена, 40-годишен военнослужещ от Пловдив и 25-годишен мъж. Те трябвало да транспортират общо осем сирийски граждани от Любимец до София. 

Константин Тодоров
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини