Бойко Найденов (НСлС): Това, което се случва в прокуратурата и ВСС е унизително

  • 23 май 2023 20:52

  • 3437
  • 2
Бойко Найденов (НСлС): Това, което се случва в прокуратурата и ВСС е унизително
©
Слушай новината Слушай новината

Самият факт, че член на ВСС отива като пратеник на някого и нарежда на главния прокурор в републиката какво да прави - това само по себе си е Кафка и Марио Пузо. Това каза бившият директор на НСлС и зам.-главен прокурор Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност в предаването "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Според него, това което се случва в прокуратурата и ВСС, е унизително.  

"За всеки здравомислещ човек, след като три години от мандата на г-н Гешев като главен прокурор, ВСС седеше като монолит зад него, в рамките на една седмица, без да има видима причина се обърна срещу него, за какво говори това?", попита Найденов.  

Прокуратурата: Проверяват се над 70 сигнала срещу Иван Гешев

Той постави под съмнение евентуалното отстраняване на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във от Пленума на ВСС, тъй като съветът е с изтекъл мандат.  

"Явно има човек, който казва. Така чухме в разговорите", каза още той по повод записите, разпространени на брифинг на главния прокурор. 

Според Найденов, това, което би променило ситуацията в съдебната система, е "катарзис" у политиците.  

"Може би е редно тези хора, които са засегнати, да излязат и да кажат - да, имахме такива отношения, това се промени. Имахме такива уговорки, нямахме такива уговорки", допълни той. 

Според Найденов българската съдебна система е една от най-скъпо платените в ЕС - имаме най-много прокурори на глава на населението.  

Много по-важно е да се преосмисли мястото на прокуратурата - дали да бъде част от съдебната власт и това може да стане с промяна на Конституцията, допълни Найденов.  

Той изрази мнение, че е важно да се установи кои са извършителите и поръчителите на взрива край кортежа на главния прокурор, "защото той отключи нещата".  

"Може да е било предупреждение, може би се е целяло да бъде убит. Може би е просто намек какво би могло да се случи. Чуждите обикновено не предупреждават", допълни Найденов.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3437 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Очевидец

2023.05.25 | 08:17

2
Поредното симеоновско леке, което изпадна от хранилката.
Джордже Балашевич

2023.05.24 | 11:42

1
Поредният "светец", с "моралните" си словоизлияния! Я по-добре да кажеш какво сътвори със случая "ало, Ваньо" , моралисте, борецо за правда! Всички сте от едно котило, алчни, компрометирани кукли на конци, изпълняващи безприкословно каквото ви кажат и когато е нужно на "сценаристите"! Не забравяй "ало, Ваньо", греховете винаги се заплащат. Няма безплатен обяд!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини