Сериен подпалвач получи 3 г. затвор в Хасково

  • 18 май 2023 14:06

  • 391
  • 0
Сериен подпалвач получи 3 г. затвор в Хасково
© Getty Images/Guliver

Автор на серийни умишлени палежи бе признат за виновен и получи тригодишна ефективна присъда при първоначален "строг" режим на изтърпяване в Окръжния съд в Хасково.

Тодор Бойчев (33 г.) бе изправен пред съда по обвинение в причиняване на три пожара във вечерта и нощта на 16 септември миналата година. Тогава между 19:30 и 23:00 часа той предизвика запалвания последователно в сградите на бивш тютюнев склад и на две необитаеми жилищни постройки. Те са със значителна стойност - съответно 234 000 лева, 144 000 лева и 108 000 лева, според експертизи на вещи лица. Имало е опасност пожарите да се разпространят и върху други имоти със значителна стойност.

Задържаха млад мъж за палеж на кола в Айтос

"Бях под въздействието на алкохол и наркотици. Съжалявам за стореното", каза пред журналисти преди началото на процеса Бойчев, предаде БТА. Пред съда той призна всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и така делото мина по съкратеното съдебно следствие. Затова по закон първоначалното наказание от четири години и шест месеца бе редуцирано с една трета - до три години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини