Вкарват в затвора търговец на гласове от Сапарева баня

  • 17 май 2023 13:01

  • 620
  • 0
Вкарват в затвора търговец на гласове от Сапарева баня
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Състав на Районния съд в Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за четири месеца за мъж от Сапарева баня, който се призна за виновен за купуване на гласове преди вота на 2 април т. г. Присъдата е окончателна.

Обвиняемият Кирил М. се признал за виновен в това, че за периода от 20 до 27март 2023 г. в Сапарева баня, в условията на продължавано престъпление, предлагал на двама души: С. С. от град Сапарева баня - парична сума от 50 лева, и на В. К. също от Сапарева баня.

На втория обещавал закупуване от него на по-евтини авточасти. Мъжът е признал вината си. Наложено му е и наказание „Лишаване от право да заема определена обществена длъжност“ за срок от 8 месеца.

Полицията задържа баща и син за купуване на гласове в Берковица

Деянието купуване на гласове е извършено в изпитателния срок на осъждането на Кирил М. с влязло в сила на 27.10.2022 г. споразумение по дело на Районен съд - Чепеларе, с което му е наложено наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца. условно. Така, че реално мъжът ще влезе в затвора за 10 месеца общо, коментираха магистрати. Това е втора присъда за купуване на гласове в Дупнишкия съд - за същото престъпление, само че преди вота на 2 октомври 2022 год., мъж от Дупница беше осъден на 7 месеца при строг първоначален режим.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
620 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини