Адвокат Марковски: Има яснота как политическата власт се е оплела със съдебната

  • 16 май 2023 10:00

  • 4132
  • 3
Адвокат Марковски: Има яснота как политическата власт се е оплела със съдебната
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

„Изненада ме листчето на Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад., който чете какви сгради и автомобили ползвал господин Гешев. Той реши, че като го удари, някакъв дивидент и той ще получи”.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Това заяви адвокат Людмил Рангелов в предаването „Твоят ден” по повод вчерашните пресконференции на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, заместника му Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. и неговия заместник Ясен Тодоров.

Според адвокат Димитър Марковски вече има яснота как политическата власт се е оплела със съдебната.

Иван Гешев скъса оставката си и заяви: Време е да бъде изметен този политически боклук!

„Това подчертава позицията, включително и на адвокатския съвет, която показва необходимостта от съдебна реформа, която да извади политическата власт от там. Това са процеси, които текат с години, но сега се осветляват особено добре. Политиката не бива да закача съдебната власт и нейните ръководни органи, за да бъдат употребявани за определени политически цели”, допълни Марковски.

Той акцентира, че е важно да си отговорим на един важен въпрос – „какви са аргументите за отстраняването на Иван Гешев”.

Относно поисканата охрана от Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. адвокат Марковски обясни, че изпадаме в хипотеза, че фигурата на главния прокурор е като ръководител на престъпна група. Те по Конституция и по закон са призвани да разкриват подобни структури, каза Марковски и допълни, че се налагат непоправими щети на прокуратурата.

Според адвокат Рангелов този конфликт очевидно е непримирим, трябва да има промяна на лицата в това ръководство.

Борислав Сарафов: Познавам г-н Гешев добре и се страхувам за живота си, моля да ми бъде сложена охрана

„Никой не обсъжда въпроса с какво и как трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си в чужда приятелска държава с протекция на приятелска прокуратура. Това е безобразие, на което никой не му обръща внимание”, допълни той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4132 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Майтапчи Йово

2023.05.16 | 11:58

3
Идиоти, че то и децата вече знаят, че Каскетски е "капо"-то на ОПГ-то в кочината ни бре, малоумници:)))!

2023.05.16 | 11:34

2
двамата идиота ги събраха в едно студио

2023.05.16 | 11:34

1
ТОЯ ПРЪДЛЬО САМО ГЛУПОСТИ ГОВОРИ КАТО БАЩА СИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини