Шофьорът, убил при катастрофа шуменката Светомира Накева, призна вината си

  • 15 май 2023 20:59

  • 1671
  • 0
Шофьорът, убил при катастрофа шуменката Светомира Накева, призна вината си
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

18-годишният Жечко Кюркчиев от Шумен призна вината си за катастрофата, при която загина Светомира Накева от Шумен, предаде БНР.

Пред съда подсъдимият заяви, че съжалява, че не иска да излиза от дома си и че не желае повече да се качва на автомобил. След разпоредителното заседание делото продължи по съкратено съдебно следствие, което автоматично намалява присъдата му с 1/3.

В хода на изслушванията Кюркчиев описа как е станала катастрофата. Последно е видял, че управлява колата с 88 км/ч. След това забелязал, че колата на Светомира навлиза в кръстовището. Помислил, че може да завие наляво, за да избегне удара.

Видео е запечатало момента на зверската катастрофа, отнела живота на млада жена в Шумен

Адвокатът на Кюркчиев поиска да се направи съдебна психолого-психична експертиза, с която да се установи състоянието на подсъдимия след катастрофата.

Защитата на пострадалото семейство пожела да бъдат разпитани двама свидетели, за да се докаже, че и след катастрофата Жечко Кюркчиев продължава да управлява автомобил. Според обвинението, той е карал със 103.7 км/ч.

"Изправени сме пред една огромна трагедия за три семейства. Нашата задача е не да шиканираме процеса, нито да събираме доказателства, които биха оневинили доверителя ми", каза Ивайло Йорданов, защитник на подсъдимия.

"Не може да има толкова много случайности в едно разследване. Вие знаете, че първо, излязоха наркотици, после автомобила се самозапали. На общо основание ние искаме ефективна присъда, дори и след признаване на вината", каза Николай Димитров, защитник на частен обвинител.

Делото продължава в Шуменския окръжен съд на 16 юни от 9:00 ч.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини