Процедурата за освобождаване на Гешев може да приключи до края на май

  • 14 май 2023 19:07

  • 814
  • 6
Процедурата за освобождаване на Гешев може да приключи до края на май
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Процедурата по предложението за отстраняване на главния прокурор може да приключи до края на май.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

Това коментира пред БНР един от членовете на Висшия съдебен съвет - Атанаска Дишева от съдийската колегия. Дишева е изненадана от действията на прокурорската колегия.

"Необяснимо е за мен самата поведението им. Защото знаете вероятно, че в четвъртък ние имахме повод да се занимаваме с този въпрос, аз самата го повдигнах, предложих чак следващата седмица да се занимаваме, но те отказаха, същите тези, които сега са вносители на предложението. Какво точно ги е мотивирало, действително не мога да кажа. Известно е на всички говоренето в публичното пространство за намеренията на обявения кандидат-премиер и всичко, което последва в това. Но иначе предложението е обосновано с обстоятелства, които действително биха могли да послужат за основание за предсрочно освобождаване, ако се докажат", каза тя.

На Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, който късно снощи се върна от посещение в САЩ, ще му бъде връчено предложение за предсрочно прекратяване на мандата.

То бе внесено от шестима членове на прокурорската колегия на ВСС.

Социологът Андрей Райчев: Прокуратурата ужасно се излага

След връчването Гешев има 7 дни, за да изрази становище, да посочи доказателства, както и да иска събирането на такива.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
814 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2023.05.15 | 11:34

6
❤️Играя нова секс игра 18+) Не мога да се справя с нея, много трудно) Кой е играл, помогнете ми ➤ ssur.cc/segrax
Кирчо

2023.05.14 | 21:32

5
До края на май Гешев трябва да напълни килиите на следственото и изпрати в пандиза доста измет, която сега се зъби! Давай Гешев! Чувствам как нашия умен народ ще разбере къде са точно мошениците. Камионетката да тръгва и да прибира денонощно тази крадлива политическа пасмина. Всички ги е страх от Гешев. Има защо.
Кики

2023.05.14 | 21:19

4
Отвратителни сте всички! Какво по точно имате срещу Гешев? Сега той ще ви размърда яко, цялата продажна измет! Има компромати за всеки един от вас. Скоро ще ври. И оная селянка от Хаджидимово веднага проглася, долу Гешев. Пази боже сляпо да прогледне. Голяма личност, голям капацитет. Премиерка иска! След 10 дни никой няма и да се сети за тази конска физиономия!
????

2023.05.14 | 20:46

3
Е,как така,толкова БЪРЗИЧКО ,до края на май?! А,ако "Другарят"Гешев,ИЗКАЖЕ НЕЩИЧКО за ИСТИНАТА за: КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ЩКАФЧЕ,Барселона,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА", "Белене","Лукойл","Росенец",Капитан Андреево,ПАНАИРА,............................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб"?! КОЙ,КОЙ,КОЙ толкова БЪРЗА и ЗАЩО ???? КОЙ,КОЙ,КОЙ НЕ ИСКА ИСТИНАТА да ИЗЛЕЗЕ ???? КОЙ ????
баба гицка

2023.05.14 | 20:00

1
ГЕШЕВ ОСТАВА,- САМО ТОЙ ОСТАНА ДА СЕ БОРИ С мафията, ГЕШЕВ С ТЕБ СМЕ - САМО НАПРЕД, МАЧКАЙ мафиотите
баба гицка

2023.05.14 | 20:40

2
ЩЕ ДУХАМ НА ВСЕКИ БЕЗПЛАТНО, САМО ГЕШЕВ ДА ОСТАНЕ. МОЛЯ ВИ.

Добави коментар

Водещи новини