"Задържане под стража" за мъж, заплашил баща си с убийство

  • 10 май 2023 17:02

  • 12258
  • 1
"Задържане под стража" за мъж, заплашил баща си с убийство
© gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Съдът определи като основателно искането на Районна прокуратура – Разград за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 31-годишен мъж от село Стражец, привлечен като обвиняем за три престъпления, извършени в условията на домашно насилие. Той е обвинен в това, че отправил закана за убийство и причинил лека телесна повреда на своя баща, като същевременно нарушил съдебна заповед за защита.

Пострадалият от посегателството станал жертва на агресията на своя син за пореден път на 7 май 2023 година. След подаден сигнал на ЕЕН 112, Т.Р. бил задържан от полицейски служители. За последните шест месеца са водени четири проверки за упражнено домашно насилие – физическо и психическо, към родителите на 31-годишния мъж.

Мъж удари баща си в Разградско след скандал

Обвиняем е известен на органите на реда и е осъждан. С постановление на наблюдаващия случая прокурор мъжът беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо него. Днес съдът уважи искането за задържане и определи Т.Р. да остане в ареста.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Разград. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Филип Епитропов
12258 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.10 | 17:27

1
Този от новите роми ли е ? Hагъл убиец !

Добави коментар

Водещи новини