Евгени Иванов, ВВС: Посланието на атентата срещу Гешев е, че никой не е защитен

  • 03 май 2023 07:48

  • 2097
  • 7
Евгени Иванов, ВВС: Посланието на атентата срещу Гешев е, че никой не е защитен
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Вчера протестирахме срешу злите сили. Срещу тези, които се опитват да овладаеят и да притежават системата, защото така са свикнали. Това заяви Евгени Иванов, член на прокурорската колегия на ВСС в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

По думите му към злите сили се причисляват престъпният свят и политиците. 

Относно престъпния свят - ако я няма Прокуратурата, те няма да имат дискомфорт да са обвиняеми и подсъдими. А политиците - всеки, който управлява иска да си има удобна съдебна система, посочи Иванов. 

Може би никой не знае как се борят злите сили. Откакто свят светува хората с пари са най-влиятелни. Според мен има някаква симбиоза в понятието "злите сили". Стигнахме до там че нещо, което не се е случвало и в най-тъмните години на Прехода към Демокрация - някой си помсили, че може да направи подобно нещо. Не трябва да се стига до там, че някой да казва Прокуратурата какво трябва или не трябва да прави, каза още той. 

Иванов отбеляза, че посланието на атентата срещу Гешев е послание към цялото общество, че "никой не е защитен". 

Атентатът е и послание конректно към прокурорите и следователите. Щом някой може да си помисли, че може да посегне на живота на главния прокурор, какво остава за останалите. На протеста вчера всеки се постави на негово място, чувстваме се застрашени. Усещам, че държавността в нашата държава изчезва. Когато изчезне държавността се случва това, допълни Иванов. 

Какво е известно до момента за атентата срещу главния прокурор

Според него атентатът е "сложно и професионално действие". Мотивът е да бъде премахнат този, който държи да се разследва. Изпълнението на този мотив е насочено и към семейството му. Не може да поставяш под опасност живота на семейството на този, който не харесваш. Убеден съм, че държавата и следствието ще направят всичко възможно за да намерят извършителя, коментира още Евгени Иванов. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2097 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
заглавието ВВС -

2023.05.03 | 13:02

7
това Военно-въздушни сили ли е или Висш военен съвет? Редакторът, писал заглавието - пуяк!!!

2023.05.03 | 09:26

3
То и за инсценировка е жалко, не стига, че гръмнало след конвоя, па взрива сложен на 2м от пътя, па то с тоя взрив за тежко бронираните коли на гешевтурата е като да стреляш танк с лък. Жалка комедия започната още преди месец със смешните записи за заплахи.

2023.05.03 | 09:40

6
Не си пускайте котките и кучетата навън, че кат серът копат големи кратери и може да ви обвинят в тероризъм, особено ако гешевтурата минава на близко, говната лесно се бъркат с туртилови шашки.

2023.05.03 | 09:35

5
от такива лайномети като тоя няма правосъдие

2023.05.03 | 09:35

4
от такива лайномети като тоя няма правосъдие
боко сик , и милиардите на сараите

2023.05.03 | 09:01

2
Функционално неграмотно сукалче на каскета .Никой не е защитен от такива дебили и инфантили като вас ,които работят за частни интереси и опг ..Никой от такива като вас не очаква защита ,защото не сте способни да га правите

2023.05.03 | 08:30

1
тия решиха, че като са завладели дъpжавата е завинаги

Добави коментар

Водещи новини