Кошмарно! Едно от децата на Анита е подало сигнала за убийството ѝ в Перник

  • 30 април 2023 09:57

  • 5292
  • 2
Кошмарно! Едно от децата на Анита е подало сигнала за убийството ѝ в Перник
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Пореден случай на насилие срещу жена, завършил фатално. 40-годишната Анита Димитрова беше открита мъртва в събота в дома на съпруга ѝ. 41-годишният Димитър Димитров  е задържан по подозрения за убийството.

Тялото на жертвата е открито в апартамента на заподозрения. По него е имало множество наранявания. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Повдигнати са му обвинения за умишлено убийство. Aко бъде признат за виновен, той ще получи от 10 до 20 години затвор.

Обвиненият за убийството в Перник  Димитър Димитров се е обадил на бащата на съпругата си Анита с думите, че „нещо лошо се е случило". След това едно от двете деца на семейството, които живеят при баба си и дядо си, е подало сигнал за убийството в полицията. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата в града. 

Перничанинът Митьо Миньорецо заклал съпругата си в 4.30 през нощта

По думите на старши комисар Павел Млеканов, директор на Областната дирекция на МВР, самата специфика на случая подсказвала, че е извършено тежко криминално престъпление, в което има умисъл. „Дали убийството е извършено в състояние на афект е друг въпрос”, подчерта той.

От прокуратурата подчертаха, че в качеството на обвиняем Димитър Димитров се е възползвал от правото си да не дава обяснения. „Пред близки, дошли на място в жилището, е заявил, че не той е извършил деянието”, заяви Стоилова.  

Последвайте канала на

Калина Христова
5292 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
eмил андреев

2023.04.30 | 12:52

2
Стига с тези Пернишки глупости!

2023.04.30 | 12:06

1
След Сашето, от Перник ни заляха с трилъри. Некаква нова синтетика са пуснали.

Добави коментар

Водещи новини