Ръководството на "Златни пясъци" сезира прокуратурата за незаконосъобразни действия на кмета на Варна

  • 26 април 2023 16:47

  • 1295
  • 0
Ръководството на "Златни пясъци" сезира прокуратурата за незаконосъобразни действия на кмета на Варна
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Ръководството на дружеството "Златни пясъци" сезира Окръжната прокуратура във Варна, Върховната административна прокуратура и Европейската прокуратура за незаконосъобразни действия на кмета на Варна Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на и общинската администрация.

Сигналът им е по повод исканите разрешения за поставяне на преместваеми търговски обекти на територията на курорта, предава БНТ.

В изявление на дружеството се посочва, че още от миналата година за обектите има схема за разполагане, която отговарят на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и са одобрени от министъра на туризма.

Въпреки това главният архитект на Община Варна отказва да издаде разрешителни. След обжалване Върховният административен съд с решение от 9 март тази година отменя отказа на главния архитект, от което следва, че дружество "Златни пясъци" трябва да получи разрешения за поставяне на временните обекти.

До момента обаче това не е станало. В жалбата си по този повод от дружеството се позовават на изтеклите срокове за изпълнение на съдебните решения, както и на интервю на кмета Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, в което според тях той потвърждава, че е заповядал на главния архитект на Общината да наруши закона.

Кметът на Варна: Незаконните обекти в “Златни пясъци” две години са работили без разрешение

Те протестират и срещу променената процедура за издаване на разрешителни за временни обекти.

От дружество "Златни пясъци" настояват прокуратурата да спре закононарушенията на варненската общинска администрация.

Цветелина Кирилова
1295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини