3 години и 4 месеца затвор за мъж, убил свой роднина

  • 26 април 2023 15:11

  • 492
  • 1
3 години и 4 месеца затвор за мъж, убил свой роднина
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

56-годишен мъж от село Добротица, община Ситово, предаден на съд от Окръжна прокуратура - Силистра за причиняване на смърт по непредпазливост след причинена телесна повреда, получи ефективна присъда. Д.З. ще търпи наказание 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при общ режим. Той ще трябва да заплати и направените разноски поделото. Уважени бяха и гражданските искове на обща стойност 600 000 лева на роднините на починалия.

На 2 януари 2022 година, 47-годишен мъж бил намерен на улица в село Добротица в безсъзнание. Той бил настанен незабавно за лечение в болнично заведение, но така и не дошъл в съзнание. Няколко дни по-късно починал. В хода на разследването по случая било установено, че последно жертвата се срещнал със свой роднина, с когото имали неразрешен конфликт. Помежду им възникнал словесен спор, прераснал във физически сблъсък. От събраните доказателства станало ясно, че 55-годишният тогава подсъдим нанесъл удар на своя роднина, в резултат от който той паднал на земята. При падането обаче жертвата ударил главата си силно и, макар първоначално да не дал вид, че е пострадал сериозно, по-късно състоянието му се влошило и довело до фатален край, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.  

Арестуваха мъж за убийство в Добротица от началото на месеца

Първоначално Д.З. бил привлечен към наказателна отговорност за убийство по чл. 115 от НК, но резултатите от извършените експертизи и анализи наложили преквалифициране на обвинението. Така се стигнало до привличането му като обвиняем за престъпление по чл. 124, ал. 1, във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК. Решението на Окръжен съд - Силистра подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.26 | 15:46

1
За сритано куче давате повече...

Добави коментар

Водещи новини