Съпругът на Мария на свобода срещу 2000 лв.

  • 04 април 2023 14:15

  • 18566
  • 2
Съпругът на Мария на свобода срещу 2000 лв.
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Софийският градски съд освободи съпруга на фолкпевицата Мария срещу гаранция от 2000 лева. Решението на втора инстанция идва след като по-рано Софийският районен съд остави Мирослав Соколов под домашен арест заради закана за убийство и лека телесна повреда на съпругата му. 

Съдебният състав е уважил искането на защитата, приемайки, че има достатъчно доказателства за извършеното престъпление. Като основни такива се считат показанията на изпълнителката, които били "доста хаотични и непоследователни", но разследващият орган е "надградил показанията на пострадалата, които липсват в разпита ѝ". 

Защитата изтъкна, че Соколов има чисто съдебно минало, няма криминални прояви, има постоянен адрес и Мария Соколова не е подавала сигнали за домашно насилие. Като мотив за освобождаването му съдът посочи и, че мъжът се грижи за четири деца. Соколов има три деца от предишни отношения, Мария също има една дъщеря от друга връзка. Нямало основание и да се смята, че Соколов ще извърши друго престъпление или че ще се укрие, пише Телеграф.

Миро насочил пистолет към главата на певицата Мария два месеца преди сватбата

Адвокатът му Мариян Кирянов обясни, че клиентът му е бил под домашен арест заради обвиненията на Софийската районна прокуратура. Едното е за това, че извадил пистолет и го насочил срещу главата на фолкпевицата и я заплашил с убийство.

Това станало преди повече от 2 години - през септември 2021 г. Двамата сключили брак малко по-късно същата година. 

Росица Валентинова
18566 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГОРЧО

2023.04.04 | 16:08

2
Тоа ми се гади
Иванов

2023.04.04 | 14:30

1
интересно какво търсеше този младеж при това пропаднало чучело

Добави коментар

Водещи новини