16 г. затвор за мъж, убил фермер с тояга

  • 04 април 2023 11:48

  • 1561
  • 0
16 г. затвор за мъж, убил фермер с тояга
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Монтана осъди на 16 години затвор В.Б.Д. (31 г.) от Вършец, който на 28 август 2021 година убил с тояга фермера И.Ц.И. (52г.), съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Късно вечерта И.Ц.И. се прибирал с кола към фермата си с животни в местността „Грамадата“ край квартал „Заножене“ на Вършец, но в тъмното забелязал силует на човек във фермата на съседа си. Той спрял и отишъл да види да не е крадец, направил забележка, но се оказал познат мъж, който работел като гледач на животни в друга ферма в района. Между двамата избухнал спор, като В.Б.Д. взел дървен кол и ударил с него по главата И.Ц.И., който починал на място. Убиецът бил задържан от полицията още същата вечер, а експертиза установила, че причина за смъртта е ударът с кол по главата.

Двама германци са обвинени за убийството на свой сънародник в Добричко

В.Б.Д. е осъден и да плати обезщетение от 300 000 лева на близките на убития от него мъж. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд в София, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

От ОД на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че през 2021 година в региона са станали четири убийства, а през 2022 година – две. Всички убийства са разкрити, а извършителите са задържани, като някои са вече осъдени, а по други случаи още текат съдебни дела.

Константин Тодоров
1561 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини