Повдигнаха обвинение на мъжа, гледал кучетата, които убиха жена в Долна Оряховица

  • 31 март 2023 16:02

  • 3363
  • 1
Повдигнаха обвинение на мъжа, гледал кучетата, които убиха жена в Долна Оряховица
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на мъжа, които се е грижел за кучета, които вчера разкъсаха и убиха 40-годишна жена в Долна Оряховица.

Той е задържан с мярка до 72 часа, а утре се очаква съдът да разгледа искането на прокуратурата за постоянното му задържане. Мъжът е обвинен, че не е полагал необходимите грижи за животните.

Собственикът на кучетата е в чужбина, но ще бъде призован за разпити, предаде БНТ.

Евтаназираха кучетата, убили жена в Долна Оряховица

Петте кучета, които са нападнали жената, докато се прибирала от нощно дежурство в болницата в Горна Оряховица, са евтаназирани, тъй като за разследването е необходимо експертизи да установят съдържанието в храносмилателните им системи.

„Днес стана ясно, че смъртта на жената е резултат от остра, обилна кръвозагуба, която е настъпила в следствие на многобройни травми, причинени от животни, въпросните кучета. Това обстоятелство наложи промяна на първоначалната насока на разследването от умишлено убийство към преквалифициране на деянието по текст, който предвижда наказание за всяко лице, под чиито грижи се намира гръбначно животно, което животно причини телесна повреда и в резултат последва смърт на друго лице.

Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица

Предвиденото наказание е до 5 години лишаване от свобода, както и глоба до 10 000 лева“, заяви наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Росица Валентинова
3363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тод

2023.03.31 | 16:22

1
във всеки град има звено зоополиция,тоест лапачи на наш гръб, защо не пишете нищо за тях...преди това те защо не са работили с кучетата,ало новините,задаваѝте ги тези въпроси де......

Добави коментар

Водещи новини