Повдигнаха обвинения на наркодилъри в Пловдив

  • 31 март 2023 14:38

  • 283
  • 0
Повдигнаха обвинения на наркодилъри в Пловдив
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми осем мъже и една жена, на възраст между 23 г. и 50 г., за притежание на наркотици. Те са участвали в схема за разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери - марихуана с общо тегло около 12 кг на стойност близо 72 000 лева.

Двама от тях са извършили деянието в условията на опасен рецидив. Други двама, сред които и жената, са и с повдигнато обвинение за отглеждане на марихуана на територията на Враца.

По делото е установено, че от януари до март 2023 г., в Стамболийски, Сопот и Пловдив, единият от обвиняемите е разпространявал различни видове и сортове марихуана на едро и на дребно. С наркотичното вещество той се е снабдявал от други обвиняеми, които го отглеждали на територията на вилна зона в област Враца.

При проведени оперативно-издирвателни мероприятия под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, съвместно с ОД на МВР – Пловдив и ГДБОП, е било установено, че на 28 март 2023 г. се очаквала поредната доставка от Враца, като след получаването ѝ е трябвало да бъде извършено разпространение на територията на горепосочените населени места.

По делото са извършени процесуално-следствени действия, сред които и 22 претърсвания и изземвания в обитавани и ползвани от обвиняемите лица жилища и превозни средства. Там са били намерени и иззети различни количества от наркотичното вещество - марихуана, както и малко количество амфетамин.

В Пловдив удариха група за доставка и разпространение на наркотици в цялата страна

Днес Окръжната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо петима от обвиняемите. На останалите четирима е определена гаранция в размер от 3000 лева до 10 000 лева.

По-късно днес пловдивският съд ще гледа мерките им за неотклонение, предава БНТ.

Цветелина Кирилова
283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини