Семерджиев е имал 750 метра да спре на червения светофар

  • 29 март 2023 17:13

  • 1661
  • 3
Семерджиев е имал 750 метра да спре на червения светофар
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Георги Семерджиев е имал 750 метра да спре на червения светофар. Това казаха експерти, извършили автотехническата експертиза, съобщава "24 часа".

Вече четири часа в Софийския градски съд се изслушват вещите лица направили повече от 40 експертизи. Според специалистите, които са извършили автотехническите заключения Семерджиев се е движил със 166 километра в час.

При тази скорост спирачният му път е 190 метра, така че той е имал възможност да реагира и да спре на червения светофар, за да предотврати катастрофата, при която загинаха 2 момичета.

При инцидента джипът му се разцепва на две, като предната част на автомобила помита едното от загиналите момичета, а задната другото. 

По-рано днес стана ясно, че на Семерджиев са направени две изследвания за наркотик. Първото обаче не открило наркотик.

Шокиращи новости за експертизите за наркотици на Семерджиев

Оказа се, че в института по криминалистика са изследвали замразена кръв. Установен бил метамфетамин. Тъй като пробата била замразена, не могла да се изследва за алкохол.

Предишното изследване на кръвта, което било направено другаде, не показало наркотик, което се дължало на използваната методика. Това изследване показало, че няма алкохол в кръвта на Семерджиев. Химическите методи обаче не можели да кажат кога е взет наркотикът.

Георги Семерджиев е подсъдим за катастрофата, която стана на 5 юли миналата година на бул. “Черни връх”. Тогава джипът му помете 22-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева. 

Той има пет обвинения, сред които и за шофиране с фалшива книжка, неистински регистрационни номера и след употреба на наркотици.

Цветелина Кирилова
1661 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.04.11 | 08:14

3
как да спре като го гони килър с мотор да му пръсне татуираната тиква на тоя малоумник???!!!

2023.03.29 | 19:30

2
Адвоката на убиеца Семерджиев да го сполети съдбата на убитите , Момичета в скоро време
Жетона

2023.03.29 | 17:51

1
Няколко спермояда са взели пари за да докажат, че това нищожество е било дрогирано

Добави коментар

Водещи новини