Двама германци са обвинени за убийството на свой сънародник в Добричко

  • 28 март 2023 13:27

  • 793
  • 0
Двама германци са обвинени за убийството на свой сънародник в Добричко
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура – Добрич внесе в съда обвинителен акт срещу 60-годишния Ралф и 24-годишния му син Тим за жестокото убийството на техен сънародник през 2021 година в добричкото село Соколово.

Жертва на убийството стана 59-годишния Карстен Менке, чието тяло беше открито разчленено в дома на обвиняемите. Разследващи тогава заявиха, че местопрестъплението е като от „филм на ужасите”.

Според държавното обвинение, жертвата и убийците ѝ били в близки приятелски отношения. Ралф доверил на пострадалия за извършена от него финансова измама в Германия, вследствие на която отклонил и укрил значителна парична сума. Той поискал помощ от жертвата да легализира тези средства у нас.

Пострадалият се съгласил, като двамата мъже се уговорили помощта да бъде заплатена.

По думите на обвиняемия, във времето тази уговорка няколко пъти се променяла, като той дори започнал да се чувства изнудван. При поредното посещение на Карстен в дома му, на 20 октомври 2021 година, той взел решение да го убие, като въвлякъл в това и сина си. Жертвата е нападната в гръб и убита с дървен сап и нож. За отклонение на вниманието, баща и син поискали откуп от съпругата на убития, под претекст, че е отвлечен. Убийството му обаче беше разкрито за часове.

Задържане под стража за мъжа, пребил украинка

Предстои делото срещу двамата мъже да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд – Добрич. Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказания „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Виолета Симеонова
793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини