Съдят мъж, откраднал пари от църква

  • 21 март 2023 12:13

  • 241
  • 0
Съдят мъж, откраднал пари от църква
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.В. (на 22 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 и т.7, вр.  чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 НК.

През м. август 2022 г. В.В. отишъл до храм „Св. Рождество Богородично“ в гр. Враца с цел кражба на парични средства. Прескочил оградата и се опитал с чук да отвори входната врата. След като не успял се насочил към прозорците на храма. Счупил три от тях и влязъл вътре. От шкаф на бюро взел сумата от 520 лева и напуснал религиозния обект. Впоследствие бил установен и задържан от органите на реда. 

Задържаха двама мъже за кражба на дарения в храмове в Априлци

В хода на разследването на престъпното деяние е била разкрита съпричастността на В.В. към кражбата. Това се доказва и от заключението на експертизата на дактилоскопни следи, оставени именно от него. Обвиняемият е многократно осъждан, с трайно изграден престъпен манталитет, ориентиран предимно към извършване на кражби на парични дарения от църкви. Разпитан в качеството на обвиняем, В.В. признал вината си и потвърдил фактите, изложени в обстоятелствената част на повдигнатото му обвинение. Предстои делото да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. 

Филип Епитропов
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини