Оневиниха д-р Стойчо Кацаров по казуса с Ковид тестовете за учениците

  • 20 март 2023 12:05

  • 892
  • 2
Оневиниха д-р Стойчо Кацаров по казуса с Ковид тестовете за учениците
© Булфото (архив)

Бившият здравен министър д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има поиска право на отговор във връзка с по-отдавнашна информация, че е имало корупционни практики при закупуването на Ковид тестове за учениците.

"Разпространението на тази информация остави у мнозина съмнения в моята почтеност и морал. Тогава говорителят на прокуратурата обеща да информира обществеността за резултата от разследването, но така и не го направи. В отговор на мое запитване до г-жа Илиана Кирилова – административен ръководител на Софийската градска прокуратура, ме информира, че досъдебното производство по този случай е било прекратено с окончателен акт, който гласи, че "не се образува наказателно производство, а образуваното се прекратява, когато деянието не е извършено или не съставлява престъпление", пише Кацаров в своя позиция до Bulgaria ON AIR.

Кацаров отговори на ГЕРБ: Набеждаването ми няма да заличи следите на корумпираното им управление

В мотивите на постановлението за прекратяване е записано, че "процедурите за закупуване на бързи ковид тестове за ученици, проведени по реда на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, са проведени законосъобразно и без установени нарушения от възложителя – Министерството на здравеопазването". 

Според Кацаров оклеветяването му не е било грешка, а добре пресметната акция за дискредитирането му, инициирана от засегнати от действията му политици.

"Като министър разкрих мащабна корупция в здравното министерство и в няколко големи държавни болници, както и показах наяве цялата несъстоятелност на водената от през последното десетилетие здравна политика - една от трагичните последици, на която беше извънредната смъртност от Ковид-19", категоричен е той. 

Радина Лазарова
892 2

Коментари 2

Добави коментар
ха,ха,ха

2023.03.20 | 12:20

2
Изненадани има ли? Корупция няма от 33 години.
...,,

2023.03.20 | 12:20

1
честен......бандит...

Добави коментар

Водещи новини