Съдия: Любенов, който с поршето си уби французин, е можел да спре

  • 17 март 2023 11:29

  • 2205
  • 2
Съдия: Любенов, който с поршето си уби французин, е можел да спре
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Димитър Любенов от около 400 метра е можел да види форда, в който се е возел французина Лорен Пети. Вместо да намали скоростта на мощния си джип "Порше Панамера", той продължил да кара със 196 км/ч, когато ударил отзад колата на столичното околовръстно през септември 2022 г.

Това бе един от мотивите, с които съдия Атанас С. Атанасов остави Любенов е ареста. Той обясни, че при тази скорост са трябвало 300 метра, за да може Любенов да спре. Мъжът бил дрогиран с кокаин и на 1,73 промила алкохол в кръвта, докато карал.

Според Атанасов има и опасност Любенов да извърши и ново престъпление. Той напомни, че дори според собствените показания на мъжа, той е дал подкуп на полицаи, след като те установили, че кара пиян, пише 24 часа.

Съдът решава за ареста на мъж, причинил тежката катастрофа в София

Съдията напомни, че Любенов имал множество пътни нарушения и системно е пренебрегвал максималната разрешена скорост. Самият Любенов изтъкна минути по-рано, че всеки има глоби за скорост, а той чинно плащал своите.

"Нямам нито една отнета точка", каза Любенов. И обясни, че знае, че е виновен за катастрофата и трябва да лежи в затвора, но отрече да е блъснал колата умишлено. Поиска да излезе от ареста, за да може да подготви близките си, преди да си излежи присъдата.

Заради не изпълнението на задълженията си при проверката на Любенов преди катастрофата, вътрешният министър Иван Демерджиев уволни двама полицаи - Георги Малински и Любка, позната и като Буба, Гечева. Те ескортирали Любенов преди катастрофата. Двамата са обвинени за ескорта, не извършена проверка, а Малински и за приет подкуп от 200 лева. 

Росица Валентинова
2205 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.17 | 14:14

2
Семерджиев,защо не е в затвора, а го засичам в центъра на София ???

2023.03.17 | 14:13

1
Идиоти!!! Панамера не е джип !!!

Добави коментар

Водещи новини