Постоянен арест за бившия граничар, обвинен за смъртта на мигрантите край Локорско

  • 16 март 2023 12:13

  • 1514
  • 1
Постоянен арест за бившия граничар, обвинен за смъртта на мигрантите край Локорско
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Състав на Софийския апелативен съд (САС) остави без уважение жалбата на защитата на обвиняемия В.Х. (бившия граничен полицай Валентин Христов - б.ред.) за изменение на мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека, съобщиха от прокуратурата.

Той е привлечен в качеството на обвиняем по дело на Софийска градска прокуратура, водено за престъпление по чл. 321, ал. 3, т. 2, вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването по него е установено, че от м. януари 2022 г. до 17.02.2023 г. В.Х. участвал в организирана престъпна група, занимаваща се с незаконен трафик на хора през границата на страната и подпомагане на чужденци да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона с цел имотна облага.

Обвиняемият В. Х. е задържан на 19.02.2023 г. в Гърция въз основа на издадена от Софийска градска прокуратура Европейска заповед за арест и впоследствие екстрадиран в България.

В днешното заседание съдебният състав прие доводите на прокурора в Софийската апелативна прокуратура, че е налице обосновано предположение за виновността на обвиняемия В.Х. Съществува реална опасност той да извърши престъпление.

Съдът ще гледа мярката на задържания бивш граничен полицай по случая "Локорско"

С определение на САС мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия В.Х. е потвърдена.

 

Константин Тодоров
1514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нвтг

2023.03.17 | 12:49

1
Да пускаш орки в държавата ни ? Що за човек трябва да си ?

Добави коментар

Водещи новини