Оставиха под стража екстрадирания от Гърция обвиняем за смъртта на 18-те мигранти край Локорско

  • 09 март 2023 20:39

  • 825
  • 0
Оставиха под стража екстрадирания от Гърция обвиняем за смъртта на 18-те мигранти край Локорско
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Софийският градски съд определи мярка "задържане под стража" на Валентин Христов, обвинен за участие в организирана престъпна групировка, който се разследва за случая със загиналите 18 мигранти, съобщиха от съда.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1116

Съдът прие, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към престъплението. Участвал е в купуването и ремонта на камиона, както и в доставката на дървения материал за изработването на тайниците.

От доказателствата по делото може да се направи извод, че обвиняемият е знаел за какво ще бъдат използвани. Съдът прие, че няма опасност да се укрие, тъй като има установен адрес, семейство и собствен бизнес. Има обаче опасност от извършване на престъпление, както и може да направи опит да повлияе на свидетели.

Определението на съда не е окончателно и  подлежи на жалба или протест пред САС. В случай на такива съдебното заседание е насрочено за 16 март.

Да припомним, бившият граничар Валентин Христов бе екстрадиран от Гърция. Той е сред обвиняемите за смъртта на 18-те нелегални мигранти от Афганистан край софийското село Локорско.

Трагедия край София: 18 мигранти загинаха, задушени в тайник на камион

Валери Зайцев
825 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини