Иван Гешев се срещна с ръководството на Съюза на българските емигранти в Израел

  • 09 март 2023 11:52

  • 358
  • 1
Иван Гешев се срещна с ръководството на Съюза на българските емигранти в Израел
© ПРБ
Слушай новината Слушай новината

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във проведе работна среща с председателя на Съюза на българските емигранти в Израел „Йехуд Олей България“ - Ино Ицхак, и с Ашер Арпаз, заместник-председател на организацията, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Пред представителите на българските евреи в Държавата Израел Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във подчерта ангажираността на българската прокуратура по противодействие на проявите на антисемитизъм и език на омразата. Главният прокурор акцентира върху проведената в края на миналата година в столицата международна конференция „STOP HATE SPEECH“, както и предприетите действия от страна на институциите за недопускане провеждането по улиците на гр. София на антидемократична проява като т.нар. „Луковмарш“. 

Еврейската общност у нас награди институциите, които спряха "Луковмарш"

Срещата на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във с Ино Ицхак и Ашер Арпаз се проведе в контекста на отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Главният прокурор запозна Ицхак и Арпаз с инициативата на Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите в България в центъра на столицата да бъде издигнат паметник в памет на юристите, участвали в спасяването на нашите сънародници от Холокоста.

Съюзът на българските емигранти в Израел – „Йехуд Олей България“, е създаден през 1946-1947 година непосредствено след голямата вълна имигранти от България, съгласно сключената спогодба между двете държави. Една от главните цели на организацията през годините е била подпомагане на новодошлите имигранти за приспособяването им към условията на живот в Израел.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
358 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.09 | 12:54

1
Абе ти обикновен администратор ли си или политик? Да не би да имаш раздвоение на личността и умствено разтройство?

Добави коментар

Водещи новини