Гешев от Баку: България е мост между Източна Европа и Централна Азия

  • 04 март 2023 12:01

  • 467
  • 6
Гешев от Баку: България е мост между Източна Европа и Централна Азия
© Прокуратура на Република България
Слушай новината Слушай новината

В рамките на официално посещение в Баку главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, заместник-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева се запознаха с функциите и работата на Главна дирекция „Антикорупция“ и Следствената служба при Прокуратурата на Република Азербайджан.

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и ръководителят на ГД „Антикорупция“ Назим Раджабов поставиха акцент върху специализацията на прокурорите, което е гарант за по-високата ефективност в противодействието на корупцията. Раджабов посочи, че в антикорупционната прокурорска структура на Азербайджан работят около 200 прокурори, които годишно разглеждат по около 600 дела, свързани с корупция, организирана престъпност и наркоразпространение.

Иван Гешев е на официално посещение в Азербайджан

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във от своя страна представи структурата на българската прокуратура, както и основните компетенции на отделните прокурори. Главният прокурор подчерта, че подобно на азербайджанската ГД „Антикорупция“ в България до миналата година функционираше Специализирана прокуратура с почти идентична компетентност по противодействие на корупцията и организираната престъпност, но която е закрита с решение на парламента. Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във изтъкна, че това е станало въпреки добрите резултати и високата ефективност, които специализираното правосъдие е имало у нас.

„Меморандумът, подписан между Прокуратурата на Република България и Главната прокуратура на Азербайджан , ще облекчи сътрудничеството между прокурорите на двете страни“, заяви при разговора с Назим Ражабов Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Главният прокурор каза още, че подписаният на 2 март меморандум между двете прокуратури превръща България „в мост между страните от Източна Европа и Централна Азия, което прави страната ни ключов фактор в защита на сигурността на Балканите“.

Иван Гешев подписа меморандум за сътрудничество с главния прокурор на Азербайджан

Българската делегация разговаря и с Елмар Джамалов, ръководител на Следствената служба към прокуратурата на Азербайджан. Новата структура е заработила преди три години и това е довело до увеличаване на броя на магистратите. Пред българската делегация бе демонстрирана последно поколение високо технологична техника, която следователи и прокурори в Азербайджан използват в хода на провежданите разследвания - подводни дронове, специализирани устройства за прихващане на сигнали и запис на разговори, оборудване за оглед на местопрестъпления. В хода на срещата стана ясно, че следователите в Азербайджан, подобно на българските си колеги, разполагат с мобилни лаборатории за събиране на доказателства.

Обсъдени бяха и предизвикателствата, които разследващите органи срещат при делата, свързани с трансгранична престъпна дейност и киберпрестъпност. Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във изтъкна пред Елмар Джамалов, че една от предпоставките за успех в съвместната работа между институциите на отделните държави е изграждането на лични контакти, базиращи се на документи като подписания в четвъртък Меморандум за сътрудничество между прокуратурите на България и Азербайджан.

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.03.04 | 20:34

6
Защо е толкова важно да ни информирате за бездействието на един администратор?!
eмил андреев

2023.03.04 | 19:01

5
Дано си остане там!
Емѝ...

2023.03.04 | 14:22

4
Тоя работа в България няма ли, от месеци ходи на екскypзии по цял свят за моя сметка.
????

2023.03.04 | 12:57

3
ТОЗИ пък ,в Баку ли ИЗБЯГА и се СКРИ?!
PaulaFox

2023.03.04 | 12:47

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.04 | 12:36

1
ама само ти така си мислиш

Добави коментар

Водещи новини