Иван Гешев подписа меморандум за сътрудничество с главния прокурор на Азербайджан

  • 02 март 2023 12:29

  • 238
  • 0
Иван Гешев подписа меморандум за сътрудничество с главния прокурор на Азербайджан
© ПРБ
Слушай новината Слушай новината

Меморандум за сътрудничество между прокуратурите на Република България и Република Азербайджан подписаха главните прокурори на двете страни Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и Камран Алиев. Документът предвижда засилване на сътрудничеството между прокуратурите при предотвратяване дейността на организираната престъпност с трансграничен характер, обмяната на информация, опит и добри практики, както и провеждането на изследователски дейности в сферата на наказателноправната материя. Двустранният документ ще позволи подобряване на комуникацията между прокуратурите, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Подписването на меморандума се състоя на церемония в столицата на Азербайджан – Баку, в рамките на официалното посещение на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и водената от него делегация на Прокуратурата на Република България. „В България имате не само колеги, а и приятели“, обърна се Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във към своя домакин след подписването на меморандума. „Ако работим само формално, това ще даде възможност на престъпниците да са пред нас, затова е нужно по-добро партньорство“, посочи Гешев и уточни, че то е особено важно в борбата с трансграничната престъпност. 

Иван Гешев е на официално посещение в Азербайджан

От своя страна Камран Алиев приветства подписването на документа, който отваря нов етап в отношенията между двете институции. „Така ще работим още по-интензивно срещу нарушаването на закона и в защита на интересите на гражданите“, каза азербайджанският главен прокурор. По думите му за успешното сътрудничество от съществено значение е и човешкият фактор. 

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във отправи покана към Камран Алиев да посети България. 

Предстои българската делегация, в която участват зам.-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, да се запознае с работата на Главна дирекция „Антикорупция“ при главния прокурор на Азербайджан.

Филип Епитропов
238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини