Обвиниха и задържаха мъж, заплашил с убийство жена си и дъщеря си

  • 15 февруари 2023 11:25

  • 740
  • 0
Обвиниха и задържаха мъж, заплашил с убийство жена си и дъщеря си
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 66-годишен мъж, заканил се с убийство на жената, с която живеел на съпружески начала, и на дъщеря си, съобщиха от държавното обвинение.

На 13 февруари 2023 г. около 20,30 ч. в къща на ул. “Владимир Минков-Лотков“ в гр. София, обвиняемият М.М. се е заканил с убийство на М.Н., натискал я с възглавница в лицето, хванал я за косата и я издърпал. След това се заканил с убийство на Н.М., замахвал с нож към нея и ѝ нанесъл порезна рана в областта на лявата китка, след това я ударил с юмрук в областта гърдата. Заплахите възбудили основателен страх у двете жени и те извикали полиция.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години.

Изправят пред съда мъж, заплашил жена си с убийство

М.М. е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.  

Константин Тодоров
740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини