Дадоха на съд мъжа, убил собственичка на магазин от Славяново

  • 13 февруари 2023 14:10

  • 481
  • 2
Дадоха на съд мъжа, убил собственичка на магазин от Славяново
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура – Търговище внесе в съда обвинителен акт за престъпление - грабеж, придружен с убийство, срещу 49-годишен мъж, живеещ в село Славяново, община Попово, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Ю.Ш. беше привлечен към наказателна отговорност за тежкото престъпление, извършено през октомври 2022 година.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото му.

Обвиняемият бил добре познат на органите на реда и на прокуратурата. Той бил многократно осъждан за престъпления против собствеността, като бил осъждан и за убийство, като прекарал в затвора близо 30 години от живота си. Имал зависимост към хазартните игри и често играел. Нямал постоянна работа, което обяснява и липсата му на доходи.

От известно време Ю.Ш. живеел на семейни начала с жена от село Славяново. В селото било известно, че собственичката на местния магазин получавала добри доходи от трудова си дейност, а освен това тя живеела сама. Обвиняемият също предполагал, че тя има спестявания и решил, че може да я ограби, като така да си набави средства за задоволяване на зависимостите от хазарта.

Откриха 61-годишна жена удушена в Търговищко

През деня на 11 октомври 2022 година 49-годишният мъж взел малък заем от 61-годишната жена. Вечерта поискал да й върне парите и се уговорил с нея да отиде до дома й. Тъй като жертвата очаквала Ю.Ш., тя отворила вратата на къщата си и обвиняемият нахлул вътре. Изпълнявайки целта си да присвои паричните спестявания на жената, той упражнил насилие спрямо нея, но поради съпротива от нейна страна, обвиняемият я умъртвил, като я удушил и оставил на пода в дома й. Напуснал къщата, след като взел 15 000 лева, които намерил, а излизайки заключил катинара на входната врата.

Първата му цел, след като извършил тежкото криминално престъпление, била да стигне до най-близкото казино в град Попово, където започнал да проиграва ограбените пари. В следващите часове той посетил казина в Търговище и в Попово, като стигнал и до град Русе, където обменил 8000 лева в евро.

Ю.Ш. бил задържан на 13 октомври, в дома си в село Славяново. Той бил обвинен за извършеното от него престъпление и задържан.

Предстои Окръжен съд – Търговище да насрочи заседание по делото.

Цветелина Кирилова
481 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 16:29

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.13 | 14:24

1
гумен гадев, защо уби жената?

Добави коментар

Водещи новини