Осъдиха условно пътен полицай от Пловдив за даване на подкуп

  • 08 февруари 2023 13:49

  • 583
  • 0
Осъдиха условно пътен полицай от Пловдив за даване на подкуп
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

2 години и четири месеца условна присъда с изпитателен срок от три години получи служителят на "Пътна полиция" – Пловдив Матей Матов.

Матов отговаряше пред съда по четири обвинения. На 20 ноември 2021 година негови сътрудници спрели водач за инспекция, той се оказал недееспособен и те свалили регистрационните табели на колата. На идващия ден Матов се свързал с него, поискал му 300 лева подкуп. Два дни по-късно получил парите и инструктирал водача да твърди, че номерата на автомобила не са сваляни, след което на 8 декември му ги върнал.

Обвиняемият дал указания и на колегите си да твърдят, че не помнят случая, ако някой ги пита. В съдебната зала Матов се призна за виновен и обяви, че съжалява за постъпките си. Той обясни, че първоначално е искал да върне парите от подкупа, но впоследствие ги използвал не за себе си, а за да закупи кацеларски принадлежности за службата.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Полицаите, обвинени за вземане на подкуп, излизат от ареста

Той призна вината си и потвърди всички обстоятелства в обвинителния акт. Матов няма да има право да заема ръководна длъжност в структурите на МВР в рамките на три години.

Според решението на съда бившият полицай трябва да плати 1000 лв. глоба.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини