Прокуратурата в Плевен води разследване за трафик на мигранти от Афганистан

  • 06 февруари 2023 15:00

  • 256
  • 0
Прокуратурата в Плевен води разследване за трафик на мигранти от Афганистан
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Районната прокуратура (РП) в Плевен води разследване за трафик на мигранти. То е започнало, след като в района на Плевен са задържани четирима мъже, превозващи незаконно 13 афганистанци, се посочва в съобщение на прокуратурата. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1036

Мъжете са арестувани при съвместна операция със служители на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че М.М. (29 г.), К.К. (30 г.), Ю.Л. (21 г.) и Д.Д. (27 г.),  в съучастие помежду си, са подпомагали 13 граждани на Афганистан да преминат през територията на България в нарушение на закона, като са целели получаване на имотна облага. За целта са използвани три леки автомобила с българска регистрация, добавят от прокуратурата. 

Прокуратурата обвини румънец, превозил мигранти от границата с Турция до София

Четиримата са привлечени като обвиняеми и са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Прокуратурата е внесла искане за постоянно задържане под стража до Районния съд (РС) в Плевен. 

С определение на съда на един от обвиняемите е наложена мярка "Задържане под стража", друг е оставен под домашен арест, а останалите двама са с парична гаранция. Определените мерки за неотклонение подлежат на жалба и протест.

Днес Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност румънски гражданин, който противозаконно е подпомагал чужденци да преминат през страната ни от границата с Турция до София. При друг случай от 3 февруари, близо до монтанското село Аспарухово бяха открити 39 чужденци без документи, превозвани с бус. Шофьорът е задържан, както и водачът на пилотната кола, движеща се заедно с буса.

Мая Йорданова
256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини