Екстрадират от България поляк, издирван от сръбските власти

  • 03 февруари 2023 13:20

  • 330
  • 1
Екстрадират от България поляк, издирван от сръбските власти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Полският гражданин Павел Михолович, издирван от сръбските съдебни власти, ще бъде екстрадиран от България. Това реши бургаският Апелативен съд с постановения от него съдебен акт, с който потвърждава допускане на екстрадицията. Информацията е от пресцентъра на съда в Бургас.

Предаването на полския гражданин се иска с цел провеждане на наказателно преследване срещу него по обвинение в извършването на две отделни деяния, осъществени на територията на съседната държава, квалифицирани като "измама".

За посочените в молбата за екстрадиция престъпления в Наказателния кодекс на Република Сърбия е предвидено  наказание "лишаване от свобода" от шест месеца до пет години.

Апелативният съд в Пловдив отказа екстрадицията на жена, издирвана от Германия

В два златарски магазина в гр.Зренянин и гр. Темерин, Република Сърбия исканото лице предложило за продажба златоподобни плочки в сертифицирани вакуумни опаковки със сериен номер. С цел да набави за себе си имотна облага мъжът умишлено въвел в заблуждение служителите в двата магазина, че предложената плочка била от злато, както и относно своята самоличност, представяйки чужда лична карта.

В резултат на заблуждението от единия обект получил парична сума в размер на 138 208 сръбски динара, а от другия 143 343 сръбски динара в брой.

Бургаският апелативен съд прецени за правилно и законосъобразно решението на окръжните съдии да допуснат екстрадицията и предаването на полския гражданин.

Описаните деяния са престъпления и по българския закон, посочиха за БТА от съда в Бургас. Решението на апелативните магистрати за екстрадиция на полския гражданин е окончателно.

Цветелина Кирилова
330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2023.02.03 | 13:36

1
Малко странно, а Цв. В. кога ще го докарат от Београд? Или това е друго?

Добави коментар

Водещи новини