Адвокат: Законовите промени за съдебната реформа са шедьовър на антиправото

  • 31 януари 2023 09:46

  • 738
  • 1
Адвокат: Законовите промени за съдебната реформа са шедьовър на антиправото
© БТВ

Очаква се днес правната комисия да започне разглеждането на законовите промени, свързани със съдебната реформа, и на второ четене.

Главният прокурор да бъде разследван от шефа на следствието или от съдия, са двете идеи, които минаха като обсъждани и в пленарната зала.

Татяна Дончева: Няма съдебна реформа, има само замазване на очите

„Според мен нито един от тези подходи не е правилен. Определям законапроекта, предвиждащ за изменение на закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, като шедьовър на антиправото с отчайваща противоконституционност“, заяви пред bTV адвокат Росен Димитров.

„Конституцията никога не е била обект на такова грубо погазване на нейните разпоредби. Догодина тя ще навърши Христова възраст – 33 години, и за първи път определени идеолози на промяната, си позволяват по такъв груб начин да се съобразяват с нейните разпоредби“, каза още той.

„Конституцията е установила държавен монопол върху осъществяването на определени дейности. С такъв държавен монопол разполага прокуратурата по отношение на осъществяване на нейната основна функция по повдигане и поддържане на обвинение“, обясни още Димитров.

Радина Лазарова
738 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БРАВО

2023.01.31 | 12:31

1
Най-после някой за саже публично,че минетчийката секретарка и няколко идиота се опитват за газят КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ за за може пинокио и лорелайно,Кире тъпото и кокорчо педалисимо да правят каквото си искат и със съдебната система

Добави коментар

Водещи новини