Задържаха за 72 часа психично болния, опитал да убие свой съсед

  • 26 януари 2023 16:36

  • 511
  • 0
Задържаха за 72 часа психично болния, опитал да убие свой съсед
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Б. Г. за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 11, пр. 1, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК и постанови обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 24.01.2023 г. в условията на неотложност на основание чл. 212, ал. 2 от НПК и се води от СДВР под ръководството и надзора на СГП. След запознаване със събраните в началото на разследването доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Б. Г. към наказателна отговорност.

Психично болен нападна съсед в "Люлин", барикадира се

Обвинението спрямо него е за това, че на 24.01.2023 г. около 21:45 ч. в гр. София, ж.к. „Люлин 4“, пред павилион за алкохол и цигари, Б. Г. направил опит умишлено да умъртви Н. К. чрез нанасяне на удари с нож в областта на главата и гърба. Деянието е извършено по хулигански подбуди, изразяващи се в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и отличаващи се с изключителна дързост и цинизъм.

Обвиняемият извършил деянието на публично място, пред множество хора, без насилието да е било провокирано по какъвто и да е начин от пострадалия.

Опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мая Йорданова
511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини