Засекретяват делото за клането в Стамболийски заради интимни детайли

  • 26 януари 2023 16:05

  • 1104
  • 0
Засекретяват делото за клането в Стамболийски заради интимни детайли
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Делото срещу А. Р., обвинен в убийството на съпруга си в Стамболийски, ще се гледа при закрити врати. Това решиха магистратите от Окръжния съд - Пловдив, съобщи "Марица".

Искането бе отправено както от прокуратурата, от защитата на обвиняемия и от адвоката на близките на убития. Така делото ще се гледа по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица, без присъствието на журналисти. Причината за решението на съда за засекретяване на делото са опасност от изнасяне на подробности от интимни живот на обвиняемия. 

На разпоредителното заседание днес адвокат Будаков, който защитава обвиняемия поиска изменение на мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека. Магистратите отхвърлиха искането. 

Сашо, убил съпруга си Андреас в Стамболийски: Обичах го, но беше домашен насилник

Будаков изтъкна, че са допуснати процесуални нарушения в обвинителния акт, като в тази връзка настоя за връщане на делото на прокуратурата за отстраняването им. Съдът отхвърли и това искане, като изтъкна че визираното от юриста е очевидна фактическа грешка, която не нарушава правата на обвиняемия и на роднините на жертвата. 

Самият извършител бе доведен в залата с предпазна маска на лицето, като заяви, че я носи, защото се притеснява от журналисти. Запитан за семейното му положение, той посочи, че е вдовец, макар само според законите в Германия, откъдето е починалият му съпруг Андреас. 

Адвокат Будаков посочи, че клиентът му е композитор и човек, вдъхновен от музиката. Изтъкна, че условията на ареста не му влияят добре, за което свидетелствали разнопосочните му показания. Добави, че ако е на свобода, извън затвора, ще бъде най-пълноценен участник в процеса. 

 

Майката на Радев също бе в залата и поиска да влезе в ролята на адвокат на сина си. Самият той обаче не пожела. 


Като частни обвинители и граждански ищци бяха конституирани майката, бащата и брата на Андреас Ропел. Всеки от тях е завел иска за по 150 000 лв. обезщетение. 


Следващото заседание по делото ще бъде на 23 февруари в 09.30 часа. Ще бъдат призовани първи свидетели.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини