Гешев: Показахме, че можем да защитим сигурността на нашите деца

  • 26 януари 2023 13:53

  • 337
  • 1
Гешев: Показахме, че можем да защитим сигурността на нашите деца
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Разпространяването на детска порнография поставя под риск сигурността на нашите деца. Заедно с нашите американски партньори показахме, че можем да защитим тяхната сигурност в името на по-доброто им бъдеще и справедливостта. Това написа главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във в туитър.

Постът е по повод информацията от днес, че българин е признат за виновен в САЩ по обвинения в разпространение на детска порнография.

Признание за прокуратурата и НСлС: Български следовател участва по наказателно дело в САЩ

По-рано днес стана ясно, че българинът Пламен Велинов е признат за виновен от 12-членно федерално жури в щата Флорида, САЩ за това, че е участвал в престъпна група за рекламиране на визуални изображения на непълнолетни, показващи явно сексуално поведение, както и за тяхното разпространение.

Абонати и потребители на уебсайтовете са били граждани от над 100 държави, включително и България. Част от съдържанието било общодостъпно, но  се предлагал и платен абонамент. В резултат били генерирани приходи от близо 9,5 млн. долара, като по банкови сметки на П.В. са преведени 434 000 долара.

Във връзка с този случай от посолството на САЩ публикуваха в официалната си фейсбук страница информация, в която посочват, че "това е един от многото примери за сътрудничество между нашите нации, който води до раздаване на справедливост".

Последвайте канала на

Novini.bg
337 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба гицка

2023.01.26 | 14:54

1
БРАВО ГЕШЕВ- САМО НАПРЕД

Добави коментар

Водещи новини