Гешев: Не мога да отговоря на въпроси за стотици хиляди дела конкретно

  • 19 януари 2023 16:49

  • 356
  • 2
Гешев: Не мога да отговоря на въпроси за стотици хиляди дела конкретно
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Депутатите от парламентарната комисия по правни въпроси изслушаха главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във по актуалини теми. Народните представители имаха шанса да му зададат въпросите, които ги вълнуват.

На питане от ГЕРБ-СДС за това докъде е стигнала проверката на Прокуратурата за безстопанственост от страна на кабинета на Кирил Петков и цената, на която е купуван природен газ, обвинител номер едно отговори: "Има досъдебно производство в Националната следствена служба по този предмет, а има ли престъпление, няма ли и какво обвинение може да бъде повдигнато е въпрос на преценка на конкретните наблюдаващи прокурори".

Иван Гешев коментира разследването по случая "Nexo"

Преди да отговори на въпроса, обаче, Гешев подчерта, че спрямо Българската конституция няма задължение да е запознат в детайли и да отговаря на всички въпроси за конкретни досъдебни производства. "Аз съм административен ръководител и отговарям за административните ръководители. Не мога да отговоря на въпроси за стотици хиляди дела конкретно", посочи главният прокурор.

Последваха въпроси от Бойко Рашков ("Продължаваме промяната") и Надежда Йорданова ("Демократична България").

"Преди две седмици изслушахме българския журналист Христо Грозев. Той съобщи някои изключително важни обстоятелства. Част от изказването му се отнася за влиянието на руските специални служби не само в нашата страна, но и в други", припомни Рашков и попита докъде е стигнало и разследването на взривовете, свързани с оръжейния търговец Емилиян Гебрев и опита за отравянето му. Гешев припомни брифинг в Съдебната палата от април 2021 г., на който бе съобщено, че има разследване, при което са обединени много случаи на взривове в цялата страна.

"Този случай е докладван на спецпрокуратура, започнала е проверка за зловредно руско влияние. Още тогава са обвинени 6 души, които според ДАНС са свързани с руските служби. Те са обявени за издирване", каза главният прокурор, като уточни, че не се е е срещал с Гебрев, тъй като няма практика да се среща с обвиняеми.  "Ако очаквате българската прокуратура да отиде в Русия и да доведе тези граждани, това няма как да бъде направено. Проведох разговор с чешкия главен прокурор и се разбрахме за взаимния интерес, който е интересът на ЕС", добави обвинител номер едно.

За пореден път Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във критикува парламента за решението да бъде закрито спецправосъдието, като отбеляза, че то обслужва руските интереси. Според него, Надежда Йорданова от ДБ е била "флагман" на промените.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 23:21

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
бай Ставри

2023.01.19 | 17:18

1
Добре де,след като не можете,поне карайте по РЕД ,а НЕ ПРЕСКАЧАЙТЕ като ПЧЕЛИЧКА!!! А бе,"Другарю"Гешев,що е ТО ДАВНОСТ????

Добави коментар

Водещи новини