Евродепутатът Андрей Новаков призова Европейската прокуратура да се заеме с изнесените данни около разследването за Nеxo

  • 18 януари 2023 18:49

  • 651
  • 4
Евродепутатът Андрей Новаков призова Европейската прокуратура да се заеме с изнесените данни около разследването за Nеxo
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна призова Европейската прокуратура да се заеме с оповестеното в България разследване и евентуалната връзка на компанията Nexo и финансовите дарения към партията "Да, България", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Това стана по време на дебат на Европейския парламент в Страсбург, посветен на защитата на финансовите интереси на Европейския съюз и борба с измамите.

„Организираната престъпност не е това, което помним от 90-те години или от холивудските филми. Днес нейните главни действащи лица може да са спретнати и образовани младежи с правилни дипломи, които предлагат иновативни и модерни продукти“, заяви Новаков.

„Лъскавият офис, готиният сайт, усмихнатите млади лица са само опаковката. Отвътре пак може да има пране на пари, финансови измами, заобикаляне на санкциите срещу Русия“, добави той.

Новаков призова европейските институции да не действат селективно, да проверят случая и да покажат, че няма двоен аршин и интересът на европейския избирател е над всичко друго.

Депутатите единодушни: Временна комисия в парламента се захваща с "Nexo"

Валери Зайцев
651 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 23:09

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.18 | 20:11

3
Герберастите наскоро научиха за криптото. Нали главатаря им е деведесетарска мутра. Я Бойка да обясни за лошото крипто на ЕЦБ, къде ще вкарва цифрово евро.
Sarbeca Z

2023.01.18 | 19:35

2
Гнусна противна гербава свиня
Емѝ...

2023.01.18 | 19:08

1
Многу фин тоя, тая сланина от брюкселско зеле ли я е натрупал?

Добави коментар

Водещи новини