Обвинената за убийството на приятеля си в Пловдив: Нищо не съм направила, той ме удари и ми опря пистолет

  • 17 януари 2023 11:52

  • 1207
  • 1
Обвинената за убийството на приятеля си в Пловдив: Нищо не съм направила, той ме удари и ми опря пистолет
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Нищо не съм направила. Същата вечер Ивайло Ангов беше пиян. Исках да си взема телефона, той ми го беше прибрал. Хвана ме за главата, удари ме два пъти и ми опря пистолет. Не исках нито той да се нарани, нито аз. Моля ви, пуснете ме под домашен арест." Това каза пред Апелативния съд Бериван Белялова, обвинена в умишленото убийство на своя приятел Ивайло Ангов в пловдивския квартал “Тракия”.

Днес 23-годишната жена обжалва мярката си за неотклонение “задържане под стража”. След съвещание магистратите счетоха, че доказателствата не подкрепят тезата на Белялова и адвокатката ѝ за случилото се, и върнаха обвинената в ареста.

Според прокуратурата младата жена е убила 50-годишния Ангов около 18 ч. на 6 януари. След употреба на алкохол между двамата избухнал скандал, който завършил със смъртта на мъжа. Установено е, че Белялова е изстрелала 4 халосни патрона от газовия му пистолет, довели до разкъсване на артерия и обилна кръвозагуба. Защитата на Бериван обаче твърди, че тя е действала при неизбежна отбрана.

“В този ранен етап правната квалификация може да бъде оспорена, но механизмът, който обвиняемата описва, не издържа”, обясни прокурор Красимир Папаризов. Белялова казала, че е стреляла, докато Ангов държи оръжието. Според прокурора събраните факти опровергават твърденията ѝ. Имало е няколко изстрела, пострадалият седял на стол, а по тялото му са открити и други наранявания. “Това е невъзможно при описания механизъм”, заяви Папаризов и добави, че в случая няма спор за авторството на извършеното, а само за това, дали е умишлено, или не.

Адвокат Марияна Чечкова оспори твърденията на прокурора. Според нея не са събрани достатъчно потвърждаващи обвинението доказателства. Чечкова посочи, че клиентката ѝ е с чисто съдебно минало, няма други висящи дела или криминални регистрации, съдействала е на разследващите и се е обадила на телефон 112. Пред магистратите беше представен и договор за наем на общинско жилище, който да свидетелства за постоянния адрес на Белялова. “Считам, че е на лице тенденциозно тълкуване на доказателствата”, заяви адвокатката и поиска “домашен арест”.

Приятелката на застреляния мъж в Пловдив изтичала в шок от жилището

След съвещание съдебният състав на чело с магистрата Веселин Ганев остави Бериван Белялова зад решетките. Той мотивира решението със свидетелските показания, фотоалбума от местопрестъплението и назначените експертизи. “Нека изчакаме да излязат резултатите”, заяви той, преди охраната да изведе обвиняемата от залата.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Цветелина Кирилова
1207 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.17 | 16:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини