Условна присъда за шофьор, убил пешеходец във Варна

  • 17 януари 2023 11:42

  • 396
  • 1
Условна присъда за шофьор, убил пешеходец във Варна
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Условно наказание получи шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на неправилно пресичащ пешеходец. 

Инцидентът стана във вечерните часове на на 17 август 2020 г. 69-годишният водач Бойчо С. се движел по бул. „Княз Борис I“  с 50 км/ч. Край автобусна спирка „Акациите“ пешеходец пресякъл пътното платно на необозначено място. Последвал удар между него и автомобила, а пострадалият починал по-късно. Според направената експертиза той е бил със средно алкохолно опиянение. 

Бойчо е управлявал автомобила си с разрешената в района скорост от 50 км/час. Имал е видимост, бил е на достатъчно разстояние и при адекватна реакция е можел да избегне сблъсъка с пешеходеца. 

Подсъдимият е с чисто съдебно минало и няма други нарушения като водач на автомобил. Той заяви пред съда, че съжалява за инцидента, който се отразил на живота му. Направил всичко зависещо от него да помогне на пострадалия и изрази съчувствие към близките му.  

Предвид добрите характеристични данни за Бойчо и безупречното му процесуално поведение, прокуратурата поиска налагане на минимално наказание. За престъплението Наказателния кодекс предвижда „лишаване от свобода“ до 4 години.

Шофьорът, блъснал дете в Бузовград, е пуснат под парична гаранция

Тричленният съдебен състав на Варненския окръжен наложи на Бойчо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, отложено с 4-годишен изпитателен срок. 

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна.

Цветелина Кирилова
396 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.17 | 12:01

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини