Условна присъда за подсъдимия за пожара в Кресненското дефиле, нанесъл щети за милиони

  • 16 януари 2023 17:36

  • 436
  • 1
Условна присъда за подсъдимия за пожара в Кресненското дефиле, нанесъл щети за милиони
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Условна присъда получи подсъдимият за пожара в Кресненското дефиле през 2017 година.

Тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград потвърди присъдата на Районен съд – Благоевград, с която подсъдимият за К.М. е признат за виновен за причиняване на пожар по непредпазливост, съобщиха от окръжния съд. 

Мъжът беше подсъдим за това, че на 24 август 2017 г. в местност в землището на симитлийското село Мечкул, чрез изхвърляне на незагасена цигара в сухата трева, е запалил чужди имоти на обща стойност близо 34 млн. лева, в общините Симитли и Кресна. С деянието са причинени значителни вреди на обща стойност повече от 6,1 млн. лева, посочват от съда. 

Състав на Окръжния съд в Благоевград потвърди наложеното на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, с 5-годишен изпитателен срок. 

Условна присъда за водач, причинил смъртта на 85-годишна жена в Шуменско

Окръжният съд в Благоевград остави без разглеждане частната жалба, подадена от Министерството на земеделието срещу определение на Районен съд – Благоевград, от 9 май 2022 г. от разпоредително заседание, с което е отказано конституиране на частния жалбоподател в качеството му на граждански ищец в наказателното производство и не е приет за разглеждане предявения граждански иск срещу подсъдимия К.М. 

От съда в Благоевград посочват, че решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. 

Огнената стихия, която бушува в продължение на няколко дни през август 2017 г.,  засегна огромна площ. В гасенето на пожара се включиха стотици огнеборци, а хеликоптери обливаха огнищата. Заради стихията се наложи да бъдат евакуирани жителите на високопланинското село Влахи, община Кресна. 

Константин Тодоров
436 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.16 | 18:20

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини