Изправят пред съда жандармериста, изритал мъж в Банско по време на полицейска операция

  • 13 януари 2023 16:45

  • 696
  • 0
Изправят пред съда жандармериста, изритал мъж в Банско по време на полицейска операция
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Днес Районната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за причиняване на средна телесна повреда от полицейски служител при изпълнение на службата му.

Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. ІІІ, вр. чл. 129, ал. 2, пр. ІІ, алт. 2 от НК. Към м. януари 2022 г. обвиняемият В.Г. (на 25 години) заемал длъжността старши полицай в сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия - Благоевград“ към дирекция „Жандармерия“ в МВР.

Вечерта на 22.01.2022 г. той бил на работа, като участвал в провеждане на полицейска операция по опазване на обществения ред, противодействие на престъпността и незаконната миграция по време на зимния туристически сезон. В тази връзка В.Г. заедно с колегите си се намирал на ул. „България“ в района на изхода на гр. Банско. Около полунощ на няколко метра от служебния им полицейски автомобил спрял Р.С. Служителите на реда му заявили, че им пречи да работят. Мъжът им обяснил, че е спрял за малко, за да изчака колегите си. В следващия момент обвиняемият В.Г. излязъл от автомобила, приближил Р.С. и му нанесъл удар с крак в областта на коляното. Пострадалият паднал, след което полицаят му нанесъл още няколко удара с крак в областта на гръдния кош. Веднага след това служителят на реда се прибрал в автомобила.

Мъж от Банско твърди, че е пребит от служители на Жандармерията

Приятел на Р.С. подал сигнал за инцидента на телефон за спешни повиквания 112. Мястото било посетено от полицейските служители в Районно управление на МВР в гр. Банско.

По случая е било образувано досъдебно производство, а В.Г. е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него деяние.

Видно от изготвена по делото медицинска експертиза, вследствие на нанесените удари от страна на обвиняемия пострадалият Р.С. получил травматични увреждания, в т.ч. скъсване на менискус на коляното, довело до трайно затрудняване на движението.

Предстои делото да продължи в съда.

Мая Йорданова
696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини