Осъденият за ракията-убиец от Якоруда влезе в затвора

  • 11 януари 2023 14:19

  • 12321
  • 0
Осъденият за ракията-убиец от Якоруда влезе в затвора
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Тайфи Мекльов от Якоруда, който получи окончателна присъда за предоставяне на отровна ракия, от която починаха четирима, а други 8 се натровиха, но бяха спасени, днес влезе в затвора в Бобов дол. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград прокурор Аспарухова.

Решението на ВКС, което потвърждава това на Софийския апелативен съд, все още не е публикувано. Това се прави с цел осъденият да не разбере предварително и да се укрие.

Тази сутрин служители на Съдебна охрана са извели Мекльов от дома му и са го транспортирали до затвора за изтърпяване на ефективната присъда от 4,5 г.

Трагедията в Якоруда се разигра около Коледа през 2015 г.  Тогава за няколко дни починаха шестима души, други 8 бяха настанени в болница и лекарите успяха да спасят живота им. Срещу Мекльов бе повдигнато обвинение, че е разпространил - продал, подарил и заменил за заек отровната ракия.

Химическа експертиза показа, че той е дал чист метилов алкохол, смесен с вода.

Окръжен съд- Благоевград призна Мекльов за виновен за престъплението, извършено по непредпазливост и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за 5 г.

Ексхумация доказа шеста жертва на ракията-убиец в Якоруда

Той бе съден да заплати на 16 граждански ищци обезщетения за претърпените неимуществени вреди за обща сума от 1 190 000 лв. Съдът го осъди за смъртта на четирима от починалите и го оправда за другите двама, защото не се доказа, че те са взели от него ракията.

Апелативен съд- София намали присъдата на 4,5 г. и тя бе потвърдена окончателно от ВКС. От нея ще се приспадне времето, в което той бе в ареста.

Цветелина Кирилова
12321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини