Година затвор за рецидивист, опитал да отмъкне маратонки

  • 11 януари 2023 10:01

  • 640
  • 0
Година затвор за рецидивист, опитал да отмъкне маратонки
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 12 месеца, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняем в кражба, в условията на опасен рецидив.

От престъплението няма причинени имуществените вреди.

28-годишният кюстендилец Кирил К. се призна за виновен в това, че на 16.01.2022г., на междустълбищна площадка на блок на ул. „Цар Освободител“, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – 5 чифта маратонки и спортни обувки, на обща стойност 874, 09 лв. от собственика, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини.

Доколкото по отношение на подсъдимия е одобрено и влязло в сила споразумение от 05.04.2022 г. по наказателно дело на РС – Кюстендил, деянието по което се явява извършено в условията на съвкупност с деянието по настоящето дело, то налице са предпоставките по НК за определяне на едно общо най- тежко наказание, което лицето да изтърпи.

Мъж заснел картите на свои колеги, пазарувал си после с тях в интернет

Съдът определи „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца, при първоначален „строг“ режим, като приспада изтърпяното наказание „лишаване от свобода“ по делото от април 2022 година.

Цветелина Кирилова
640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини