Прокуратурата разследва палеж на предприятие в габровско село

  • 10 януари 2023 11:17

  • 863
  • 0
Прокуратурата разследва палеж на предприятие в габровско село
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура - Габрово работи по версията за умишлен палеж на предприятие за отработване на мазнини, съобщават от институцията. Чрез камери от съседен имот са установени двама души, които умишлено са извършили действия, в резултат на които възниква пожар, който ликвидират 12 служители на „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Назначен е наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Габрово, като, освен технически експертизи, предстои анализ на видеоматериали от съседни имоти и в селото, установяване на самоличността на двете лица от видеозаписите, установяване на автомобили на предполагаемите извършители, за които има данни, че са засечени в движение в момента за пожара. Предстои установяване на причините, довели до пожара, допълниха от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Габрово.

Умишлено подпалиха ферма на украинци до Петрич

Работи се по уточняване и разкриване, освен на авторството, но и на това дали извършителите са предизвикали пожарът по собствени подбуди или става дума за поръчителство и намеса на външни фактори. 

Пожарът възникна на 8 януари в габровското село Враниловци. На телефон 112 постъпва сигнал около 02:50 часа в производствена база и горящи два товарни автомобила с материални щети и без пострадали и загинали хора. В ликвидирането му са участвали 12 служители и два противопожарни автомобила от Габрово и един от Севлиево. 

Константин Тодоров
863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини