Постоянен арест за трите деца, задържани за убийството във Видинско

  • 06 януари 2023 13:39

  • 527
  • 1
Постоянен арест за трите деца, задържани за убийството във Видинско
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Днес, 06.01.2023 г., съдът разгледа искане на Окръжна прокуратура – Видин за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите за убийството на мъж в с. Гъмзово.

Тримата непълнолетни - А.К., Н.Г. и К.С., са привлечени към наказателна отговорност за това че, на 02.01.2023 г. на ул. „Хан Кардам“ в с. Гъмзово, област Видин, умъртвили 59-годишния Б.Б.

В хода на разследването са извършени оглед, претърсване и изземвания, разпити на свидетели. Към материалите на делото са приобщени справки за лоши характеристични данни на А.К., Н.Г. и К.С.

Съдът решава дали да остави в ареста задържаните за убийство деца

Съдебният състав прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за авторството на престъпното деяние от страна на обвиняемите. Отчетена е тежестта и характерът на извършеното престъпление – непълнолетните лица убили безпричинно с ръце и крака възрастният мъж. Взети са предвид данните, получени от свидетелските показания, относно отправяни от тях предупреждения за саморазправа. Съществува реална опасност А.К., Н.Г. и К.С. да се укрият или да извършат престъпление.

С тези мотиви Окръжен съд – Видин взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.06 | 14:03

1
това не са деца, а малолетни убийци.

Добави коментар

Водещи новини