Бившият полицай, който преби баба си, остава в ареста

  • 23 декември 2022 12:06

  • 552
  • 0
Бившият полицай, който преби баба си, остава в ареста
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Оттеглям жалбата си срещу определението, с което ми е взета мярка за неотклонение “домашен арест”.

Това заяви в Пловдивския окръжен съд Иван Дачев, който вечерта на 13 декември преби баба си Гена Кръстева. Адвокатът му Орлин Търновалийски обясни, че не поддържа жалбата, подадена от служебния защитник на клиента му.

“В тази объркана ситуация, първоначално беше повдигнато обвинение за тежка телесна повреда. На 21 декември то беше променено - за средна, при положение, че на всички ни е известно, че бабата е починала”, каза адвокатът. Заради смъртта на Кръстева той очаква обвинението да бъде променено още веднъж.

Иван Дачев е бивш полицай, уволнен от Трето РУ и син на някогашния кмет на община "Марица" Запрян Дачев. Той живеел с баба си по майчина линия. На 13 декември след употреба на алкохол нападнал 95-годишната Гена Кръстева. Жената била в безпомощно състояние - обездвижена и не можела дори да се завърти без чужда помощ.

В резултат на побоя Кръстева изпаднала в кома. По време на първото дело за определяне на мярка за неотклонение прокурор Нено Димов обяви, че възрастната жена е издъхнала в УМБАЛ “Свети Георги”.

След като изслуша доводите на обвинението и защитата, съдия Георги Гетов остави Иван Дачев в ареста.

Внук окървави от бой 95-годишната си баба

44-годишният мъж трябваше да обжалва мярката си за неотклонение вчера, но делото беше отложено, тъй като адвокатът му не се появи. “Упълномощил съм адвокат Търновалийски да ме защитава и държа да присъства днес”, заяви пред магистратите Иван Дачев. Обвиняемият забравил да извести адвоката за датата на мярката и тъй като Търновалийски се оказа извън град беше насрочено ново заседание.

След съвещание съдебният състав прекрати производството и охраната върна окончателно Иван Дачев в ареста, информира "24 часа".

Цветелина Кирилова
552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини