Пловдивският бизнесмен, пребил жена си с ракета за тенис: Хванах я на видео чат да прави разни работи с друг мъж

  • 22 декември 2022 16:56

  • 33868
  • 16
Пловдивският бизнесмен, пребил жена си с ракета за тенис: Хванах я на видео чат да прави разни работи с друг мъж
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Имахме прекрасно семейство 20 години. То беше всичко за мен. Всичко вървеше нормално - смях и обич. И изведнъж се прибирам на 14-и и хващам жена ми на видео чат с друг мъж да правят различни работи. Това е ставало месеци и дъщеря ми го е виждала."

Тези думи каза през сълзи бизнесменът Симо Касабов пред Пловдивския окръжен съд, предава "24 часа".

Той е с обвинение, че на 14 декември т. г. е пребил с тенис ракета съпругата си Димитрия, която успяла да избяга и потърсила помощ от приятелка. Била настанена в болница с множество травми и вече е с отстранен далак.

Докато произнасяше последната си дума, преди магистратите да определят мярката му за неотклонение, Касабов се разплака. Той призна, че е поставил проследяващите устройства в телефоните на съпругата и двете си деца, но това било направено, за да знае всеки къде са другите.

По-рано близки до семейството разказаха пред "24 часа", че нещата не са еднозначни.

Бизнесмен от Пловдив преби съпругата си с тенис ракета

"Димитрия дружи с три приятелки, две от които разведени и една неомъжена. Четирите ходят заедно на дискотека, което отхвърля твърденията, че Симо Касабов е бил много ревнив. Лично той й разреши да си постави силиконов бюст и плати операцията за това", поясниха приятели на Касабови. Те уточниха, че спуканото тъпанче на Димитрия не било отсега и не било причинено от съпруга й, а неволно от сина й. Момчето държало молив и без да иска, докато пишело, уболо майка си в ухото.

"На всичко отгоре въпросният лекар, за когото прокуратурата твърди, че Димитрия е ходила при него с травми преди 4 години, е отрекъл това", казаха близки на семейството.

В съда Касабов изглеждаше сломен.

“Просто искам по-лека мярка. Децата да си виждам и да движа бизнеса. Всичко свърши. От едно хубаво семейство вече нищо не става”, заяви той, преди да бъде изведен от залата. Семейството на Касабов е от родопското село Змеица, но от години са се преселили в Пловдив, където той развива бизнес с малини, гъби и билки.

Защитникът на Симо Касабов Георги Сидеров поиска отвод на съдебния състав, разглеждащ жалбата срещу ареста на бизнесмена, след като магистратите Елена Захова, Иван Минчев и Станислава Бозева не приеха искането му да представи едно доказателство. Той и колегата му Живко Колев настояха да бъде приета психологическа експертиза на 13-годишната дъщеря на Симо Касабов Ивайла, както и молба до Районната прокуратура момичето да бъде разпитано.

“Тази експертиза, първо, няма характер на експертиза по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс. Освен това тя не може да има характер на писмено доказателство. Заобикалянето на процесуалния ред чрез други псевдодоказателства е недопустимо”, мотивира решението си за отказ съдия Захова. Адвокат Сидеров обвини нея и колегите ѝ, че са предубедени.

“Използвайки вашата риторика - щом нашата психологична експертиза според вас е псевдодоказателство, то би трябвало такова да е и медицинската епикриза за нараняванията на Димитрия Касабова”, добави другият защитник на бизнесмена Здравко Колев.

След съвещание съдебният състав реши да остави искането за отвод без уважение.

“Налице са доказателства, че Симо Касабов е извършил престъплението, в което е обвинен - разпит на свидетели и на пострадалата и веществени доказателства. Налице е и съдебномедицинска документация, от която се вижда, че далакът ѝ е отстранен. Има данни и за други телесни увреждания, тъй като видно се касае за спукано тъпанче, проблеми с очите и други”, заяви прокурор Светлозар Чераджийски. Той уточни, че всяка една мярка, различна от “задържане под стража”, не би изпълнила целите си. “Къде ще се прибере, при съпругата си ли”, отхвърли прокурорът възможността за домашен арест.

“Въпреки че не приехте нашата експертиза, аз ще си позволя да кажа, че дъщерята описва коренно различна ситуация и казва откровено: “Майка ми лъже”, каза един от адвокатите на Касабов - Здравко Колев.

В крайна сметка съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение на Симо Касабов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
33868 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Симо помака

2022.12.22 | 18:01

7
Ей измислен бизнисмен помак мършав,ела ве утрепко смърдяща на лой аз да те разплача.Помак миризлив кози грозник
Асан

2022.12.24 | 20:19

16
Ето ме келеш,ще те шибам с резанкя?!

2022.12.22 | 21:13

15
Да е чул за развод тоя 'бизнесмен'? Ожикновена мутра малкопишковец.
гост

2022.12.22 | 20:52

14
На този МАНИАК ,КОМПЛЕКСАР, да му се връща тройно това насилие !!!!!!

2022.12.22 | 20:13

13
Тая е поручила голям *енис

2022.12.22 | 19:45

12
Нацистка.
Sarbeca Z

2022.12.22 | 18:54

11
Мръсната ненаситна ку.рва си го е заслужила, даже малко и е било !

2022.12.22 | 17:08

1
Импотентен комплексар. Да отива в затвора да го ръгат!
Тъп си

2022.12.22 | 18:53

10
Мн си тъп

2022.12.22 | 18:31

8
Защо??? хванал жена му да се показва пу.тката пред телефона, човека я издържа, плаща и всички и мръсната к.рва пак не и стига, та малко и е било, трябвало е да и извади и едно око.
Фончо 1

2022.12.22 | 17:10

2
Като си показва срамотите пред камера така ще е. Искат лоши момчета ,а после като вземат точилката реват. Няма кой ви гледа, добрите момчета наричани от вас балъци вече ги няма. Духайте супата.
По, м, аки, ня

2022.12.22 | 18:53

9
Нен, а, е, ба, нна не ляга да спи, закон
БАНКЯНСКИ РАЗЛОЖЕН ТоЛУП

2022.12.22 | 17:39

6
БАНКЯНСКИЯ КРЕТЕНОИДТ е пребил СФИНЯТА ДЕМБЕЛЕЕВСКАЯЯЯЯ докато Го е карал да МУ ЛАПА.. сиренясалия ДЪРТ !! СУХ ШЩЕК
БРАВО

2022.12.22 | 17:22

5
Точно така трябва. Малко и е бил боя на тая.

Добави коментар

Водещи новини