Домашен арест за мъжа, нахлул в банка в Сливен

  • 21 декември 2022 11:51

  • 213
  • 0
Домашен арест за мъжа, нахлул в банка в Сливен
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районният съд в Сливен постанови мярка "домашен арест" с електронно наблюдение спрямо мъж, който нахлу в банка в Сливен. Това съобщи за БТА прокурор Катя Стаменова, говорител на Районна прокуратура-Сливен. От прокуратурата му повдигнаха обвинение за опит за взломна кражба в условията на опасен рецидив и поискаха да бъде взета постоянна мярка "задържане под стража".

Както БТА съобщи, в следобеда на 17 декември 41-годишен мъж взломи витрината на банков клон на Пощенска банка в Сливен и бе задържан от полицейски патрул. В деня на престъплението, той е хванал такси от сливенското село Сотиря с намерение да обере банка. За да строши витрината на банковия клон, е използвал бетоново блокче. Прониквайки вътре, е започнал да претърсва шкафове, за да търси пари.

От прокуратурата информираха, че мъжът е осъждан многократно за различни престъпления - кражби, грабежи в условията на опасен рецидив, както и бягство от затвора. През 2005 година е избягал от затвора в Стара Загора. Има ефективни присъди за срок от 8, 12 и 3 години, като последното му наказание е осем години "лишаване от свобода" през 2009 година, а е излязъл от затвора през 2017 година. Една от присъдите е за въоръжен грабеж в големи размери.

Мъж разби банка в Сливен

Изготвен е протест до Окръжния съд, като мотиви за това са, че престъплението е извършено в условията на опасен рецидив и е с висока степен на обществена опасност, посочи прокурор Стаменова. По закон заседанието ще бъде насрочено в седемдневен срок

Константин Тодоров
213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини