Случаят "Семерджиев": Прокурорът от мястото на инцидента каза, че на една от снимките не е той, бил облечен с друго

  • 20 декември 2022 08:48

  • 3149
  • 3
© Нова телевизия

Има несъответствие в показанията, дадени във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх” и за която обвиняем e Георги Семерджиев. Адвокатът на семейството на една от жертвите Пламен Димитров обясни в студиото на „Здравей, България”, че прокурорът от мястото на инцидента заявил, че на една от снимките не е той, тъй като бил облечен с друго. 

„На местопроизшествието са били служители на 4 Районно управление. Един от които - приятелят на Симона Радева. Как са разбрали за катастрофата? Според военния прокурор на мястото на катастрофата вече е имало служители на 4 РУ. Когато са дошли други служители на МВР, според прокурора, са натиснали телефона, който е бил в колата, и се е показала снимка на Семерджиев и са го разпознали. Странно е откъде те го разпознават”, обясни той.

Според Димитров на прокурора и на съдията им станало интересно кои са служителите на МВР, които са отишли и са разпознали Семерджиев по телефона.

„Значи тези, които са отишли на мястото, които са бръкнали в колата и са натиснали един от телефоните му, са го познавали. Несъответствие в показанията има и при Симона Радева. Не знам това момиче на какво разчита”, добави защитникът.

„Радева казва, че случайно познава Семерджиев от една проверка. Служителите на автомивката заявяват, че тя всеки ден е била там, имали са я за шеф. Включително един от свидетелите заяви, че много често клиенти са ѝ плащали на нея. Ако се познаваме случайно, няма да знам къде живеете и няма да се возя в автомобила ви. Тя потвърди, че се е возила няколко пъти в джипа му и Семерджиев много добър шофьор”, каза още Димитров.

Бившата полицайка отрекла да е влизала в жилището на Семерджиев. Двама от работниците от автомивката, които носели стълбата, обяснили обаче, че тя се е качила с него.

„Преди това ги е помолила да откачат номерата на нейната кола. Тя отрича да е влизала горе. Каза, че са откачили номерата, тъй като единият бил леко смачкан и трябвало да мине от преден на заден. Не мога да обясня с каква цел се прави това”, уточни адвокатът.

Пред съда: Свидетел направи шокиращи разкрития за експолицайката Симона и Семерджиев

Относно прокурора Адалберт Кръстев, който беше на мястото на инцидента, адвокатът посочи: „Съдията му показа една снимка и го попита дали е той. Каза, че не е, защото не бил с къси панталони, не бил с бяло, а с кафяви панталони и лилава риза. Както той обяснява - едва ли го има него на снимката, а само там е неговият автомобил”, разясни Димитров.

„Има още един кадър. В момента се търси един човек с каска, който се появява от снимките и в един момент той изчезва. Той е имал достъп до територията, до която не трябва. Все още не е установен кой е”, допълни още адвокатът. Към момента все още не е изяснено дали Семерджиев е бил сам по време на катастрофата.

По думите на Димитров Семерджиев може да лежи в затвора максимум 20 години.

„Целта ни е да получи справедливо наказание. Предявихме иск за 1 250 000 лв., тъй като са пет човека наследници. Това, че съдът го е приел за разглеждане не означава, че ще осъди Семерджиев за тези пари”, разясни той.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3149 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.12.20 | 09:54

3
Да бе не е той.пуснете го момчето и му дайте лампа,автомат и джип 700 коня да си гази наред.........
никола

2022.12.20 | 09:38

2
позор
Емѝ...

2022.12.20 | 08:56

1
Започва се дългата процедура по оправдаване на убиеца. В България както винаги виновни ще са жертвите.

Добави коментар

Водещи новини