Четирима с присъди за кражба от ТЕЦ "Бобов дол"

  • 13 декември 2022 09:57

  • 699
  • 0
Четирима с присъди за кражба от ТЕЦ "Бобов дол"
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Четирима подсъдими се признаха за виновни пред Районен съд – Дупница, в опит за кражба от транспортна лента на ТЕЦ- Бобов дол.

Районният съд одобри споразумение и наложи наказания на четиримата дупничани, които се признаха за виновни в опит за отнемане на метални отпадъци от транспортна лента, собственост на ТЕЦ - Бобов дол.

Двама от подсъдимите – Б. Д. / на 29 години / и Д. Д. / на 55 години /, които са осъждани, ще изтърпят наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 3 месеца, при първоначален „общ“ режим, а другите двама - Д. Д., на 21 години и О. М., на 20 години / неосъждани / се наказват с условни наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 6 месеца, изпълнението на които се отлага с изпитателен срок от по 3 години.

На 4 март 2022 година, около 14.45 часа, в района на „ТЕЦ Бобов дол“, на около 200 метра от пътя за с. Палатово, от транспортна лента /сгуроизвоз/, в съучастие са направили опит да отнемат чужди движими вещи - 12 метални отпадъци / част от покривна конструкция, въжета / на стойност 96 лв. от владението и собственост на „ТЕЦ Бобов дол“, като за извършване на кражбата е използвано моторно превозно средство „Фолксваген Транспортер“ и кражбата не представлява маловажен случай, / с оглед квалифициращите белези на деянието /, като кражбата е останала недовършена по независещи от тях причини - били са заловени на място от охранители на „ТЕЦ Бобов дол“.

Проверка на РИОСВ не е установила замърсявания в района на ТЕЦ "Бобов дол

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
699 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини